Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Budapesten a Nemzeti Színházban tartott gálával kezdődött a Magyar Nemzeti Bank által alapított Lámfalussy Sándor díj és konferencia. Az euró alapítójáról elnevezett díj átadását másnap egy igen színvonalas nemzetközi konferencia követte nyolc európai jegybank elnök jelenlétével. A konferencia az európai monetáris politikák gyakorlatáról, új lehetőségeiről és narratíváiról szólt.

Európának új narratívára van szüksége azután, hogy az Európai Központi Bank elindította monetáris politikai programjait – nyitotta meg Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Lámfalussy konferenciát. Az idei díjazott Benoit Coeuré, az EKB igazgatóságának tagja lett, aki szakmai beszédében kiemelte, hogy igen nagy feladat hárul Európa jegybankáraira, főleg azok után, hogy a válság hatására át kell gondolni a monetáris unió intézményrendszereinek kapcsolatát.

Az esemény színvonalát emelte, hogy az idén először adták át a Magyar Nemzeti Bank alapítójáról elnevezett Popovics-díjat egy 40 évnél fiatalabb közgazdásznak, melyet az MNB Monetáris politikájáért felelős ügyvezető igazgatója, Palotai Daniel vehetett át.

További szakmai összefoglaló a konferenciáról itt olvasható.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed