Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Strandra szánt tojás alakú széf prototípusát mutatta be nemrég aVirgo Systems, az egykor iWiW-vel nagyot szakító csapat jelenlegi cége. A megvalósítás segít strandolás közben is biztonságosan tárolni értékes cuccainkat: a slusszkulcsot, a pénzt és nem utolsó sorban az okostelefont.

Beachegg, azaz strandtojás néven promózzák a terméket, az érdeklődés pedig leginkább az IoT őrületnek köszönhető.

Az öltözőszekrényekhez való hozzáféréséhez hasonlóan, a strandtojás nyitását és zárását is egy karkötő oldja meg, amely rezeg, ha egy ismeretlen elszaladna a lezárt mobilszéffel. A beépített GPS és a termékhez rendelt applikáció segíti a biztonságot. Persze, az applikáció nem sokat ér, ha a telefont épp a tojásba zártuk, ám az applikáció arra is képes lesz, hogy megkérjük a strandfelügyeletet, hogy vigyázza értékeink biztonságát.

A Beachegg értékesítése elsősorban b2b területen várható, a legerősebb vásárlóerőt hotelek és strandok részéről várják – írja a hvg.hu. Ugyanakkor, a visító tojás magánszemélyek részére is megvásárolható lesz, az értékesítésről jelenleg tárgyalnak az egyik telekommunikációs szolgáltatóval.

És hogy miért van szükség a tojásszéfekre, ha amúgy is ott vannak a szekrénysorok?

„Korábban a társasházak építésénél is úgy voltak, hogy minek a lakásba WC, ha van a folyosó végén is” – vallja a Virgo Systems fejlesztőcsapata.

(a hvg.hu alapján)

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed