Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thinkonomy Talks: Interjú Ferencz Borbálával: Szemétből divatcikket? Ez a jövő!

Miért fontos az újrahasznosítás? Miért választotta Bori ezt mesteris dolgozatának témájaként, majd a későbbiekben ilyen termékeket készített, készít a nagyközönség számára. Hogy tud elindulni valaki divattervezőként, milyen nehézségei vannak a szakmának, főleg úgy, hogy csak egy kisebb közönséget tud megszólítani extrém termékeivel.

2020 teljes mértékben a Koronavírus éve volt, olyannyira, hogy szinte teljesen feledésbe merültek az Ausztráliai erdőtüzek, illetve szerintem a járványnak köszönhetően legtöbben nem tudnánk más nagyobb természeti katasztrófát felidézni. A jó hír, hogy a bezártságnak köszönhetően a földünket kevésbé szennyeztük, kevesebb károsanyag kibocsátásunk volt, kevesebbet fogyasztottunk, tehát kevesebb szemét is termelődött. És természetesen kevesebb ruhát is vásároltunk…

2018-ban ismertem meg Ferencz Borbálát egy Blogdíleres eseményen. Bori már akkor is nagyon tudatosan az újrahasznosításra fektette a hangsúlyt, amit szerintem nagyon sokan egy kicsit meglepődve szemléltek még akkoriban. Termékeit egytől-egyig olyan kidobott termékekből készíti el, amelyek első ránézésre egyáltalán nem tűnnek értékesnek, pedig a látszat most is csal: igencsak értékesek. 

A járványhelyzetre való tekintettel sajnos nem tudtuk megszervezni a Thinkonomy Talks legújabb beszélgetését személyesen, ezért az online térben beszélgettünk, reméljük, hogy mihamarabb lehetőségünk lesz újra szemtől-szembe találkozni veletek!

Nyitókép: Ferencz Borbála hivatalos Facebook oldala

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed