Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Napra pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg az első Thinkonomy írás a közösségi blogunkon. Ilyenkor érdemes egy kicsit visszatekinteni az elmúlt egy évre, összegezni azt, és a tapasztalatokból megfogalmazni a jövő elképzeléseit is. Az első és legfontosabb dolog, hogy

túléltük az első évet/évadot, ami egy közösségi blog életében nem kis teljesítmény,

főleg úgy, hogy ezt teljesen önkéntesen csináltuk, különböző területeken dolgozó és tanuló emberekkel – Amerikától a Kárpát-medencén át egész Bukarestig. Az elmúlt időszak egy olyan csapatról szólt, amely amikor nekifogott az egésznek, még nem tudta, hogy mivel is jár a professzionális publicisztika. Egy dologban biztosak voltunk: szeretnénk valami közösségit és minőségit alkotni. Egy olyan csapat ez, mely szeretné, hogy a mindennapi szakmai tudás és az ebből fakadó gondolatok, vélemények valahol egy közös térben megjelenjenek, és ezt egyszerűen 5 elvi pontba megfogalmazva elkezdte csinálni.

A thinkonomy.community mögött az igazi garancia az emberek, a közösség,

amit már a legelején az alapszabályzatunkban is megfogalmaztunk, és ez azóta mit sem változott.

Thinkonomy
Tudás.Közösség. – thinkonomy.community

Az első évad mérlege tehát több mint 150 egyéni írás, több mint egy tucat szerzőtől, egy publicisztikai folyamat kialakítása, akkreditáció, publikálásra alkalmas webfelület fejlesztése, közel 40 ezer egyéni látogató, legjobb válogatásaink pedig megjelennek már nyomtatott formában is havi rendszerességgel az Igen, tessték! közösségi havilap gazdasági rovatában.

Összegezve tehát az első év a tanulás éve volt, amikor a content írására fektettük a hangsúlyt, vagyis arra, hogy megtanuljunk alkotni, működni, rendszert fenntartani. Ez többé kevésbé sikerült is, de ami a legfontosabb, hogy egy év után is itt állunk egy megújult csapattal és komoly tervekkel a jövőre nézve.

Mától indul a Thinkonomy 2.0, vagyis a második évad, amelynek célkitűzése egy rendszeresebb megjelenés, amit egy állandó szerkesztőség biztosít majd.

Elindítjuk a Thinkonomy videócsatornát,

és pályázati támogatásból dolgozunk egy új, az olvasók és a Thinkonomy igényeire szabott webfelületen is, amelyet az évad végére használatba szeretnénk venni. Párhuzamot vonva a világháló szimbolikájával mi is a web 1.0 időszakáról a web 2.0 által adott interaktív kommunikációra akarunk az elkövetkező évben összpontosítani, hiszen akkor leszünk egy erős közösségi blog, egy igazi thinkonomy.community, ha jobban bevonjuk az olvasótáborunkat a mindennapi tartalom alkotásába. A 2.0 tehát egy új csapatot, új irányokat, új forrásokat és remélhetőleg sok új minőségi cikket, videót és más eseményt fog jelenteni az előttünk álló egy évben.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed