Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sorozatot indítunk Kolozsváron is hasznos, érdekes vagy csak egyszerűen a látókörünkbe kerülő appokról. Rövid szövegeinkben nem törekszünk teljességre, nem vagyunk alkalmazásszakértők, csakis egyszerű mezei felhasználók.

StatCounter-os-RO-monthly-201401-201412

Mobil operációs rendszerek részesedési adatai Romániában. Kép és adatok innen: StatCounter.com.

Rusz Péter majd egy LG E455 telefon alapján írja meg észervételeit, én pedig Allview AX4 Nano táblagép alapján kommentálok. A romániai felhasználói szokások alapján egyelőre csak ingyenesen letölthető Android app-ok tapasztalatairól írunk, és persze szívesen fogadunk észrevételeket.

Jöjjön az első szövegem a Cluj Bus alkalmazásról.

Igen, létezik, bár eléggé kezdetleges állapotban. Ghenadie Dumitru alkalmazása nem tud sokkal többet a megállókban kihelyezett A4-es papíroknál. Mentsége, hogy nem is tudhat, hiszen maga a CTP sem tudja pontosan, hogy mikor éppen hol vannak a buszok. Tetszőleges kiválasztott járatra megmondja, hogy mikor indult el az utolsó busz, és mikor indul a következő. Most a HUGO-ban ülünk, 20:17- kor, itt látom például, hogy kilenc darab 6-os trolit érhetek el még ma.

csapatHackatlon

A győztes csapat: Majoros Csilla, Blénesi Attila és Szabó-Sinka Sámuel. Kép innen: EIT ICT Labs X-Europe fészbuk oldala.

Amúgy több résztvevőtől is hallottam, hogy az EIT ICT Labs Kolozsváron szervezett Hackatlonjét egy olyan appal nyerték, amely egy másik – a bemutatottól független – tömegközlekedést segítő alkalmazást hozna létre.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed