Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Megújult erővel és új tervekkel, valamint megújult csapattal folytatódik a Thinkonomy működése!

A gépem előtt ülök és pötyögök, miközben ég a villany a szobámban, sőt az előbb vettem észre, hogy véletlenül a fürdőben is úgy hagytam. Mivel az őszi idén meleg volt, így úgy döntöttem, hogy a légkondit is bekapcsolva hagyom, miközben éppen várom a nemrég megrendelt kaját, amit a futár szállít ki. A szárítógép zúg a fürdőben, hiszen a hétvégén muszáj volt vásárolnunk pár ruhát magunkat…

Ez egy teljesen hétköznapi kép arról, hogy mit csinálunk, hogyan élünk, hogyan alakítjuk a mindennapjainkat, hogyan éljük azokat. Sok esetben a kényelem mindent felül tud írni, hiszen (hála Istennek) nagyon sokunk számára elérhetőek azok a plusz szolgáltatások, árucikkek, amelyek megkönnyítik, vagy rövid ideig boldogabbá teszik mindennapjainkat. De hogyan tudunk egymásra hatni úgy, hogy a kényelmünkből se kelljen mindent feláldozni, de tudatosabbak is legyünk, természetesen a környezetvédelmet (és az ezzel kéz a kézben járó fenntarthatóságot) a középpontba helyezvén?

            Az elmúlt két-három évben sokszor és sok féle színezetben hallhattunk a környezetvédelemről, ennek fontosságáról, illetve a sokak által, csak „környezetvédelmi lobbinak” nevezett mozgalmakról, törekvésekről. Nagyon sok jó kezdeményezés indult el az interneten annak érdekében, hogy minél többen, minél tisztább képet tudjanak alkotni arról, ami történik körülöttünk. 2021-re már a legnagyobb kételkedők számára is tisztává vált, hogy valamit tennünk kell, mi, itt mikro szinten. Tisztában vagyok azzal is, hogy a földünk számára meglehetősen kevés az, ha szelektíven gyűjtjük a szemetet, vagy nem fogyasztunk annyi húst. Kevés, mert ameddig a hatalmas, globális vállalatok és vezetőik egy-egy látszatmegoldással próbálnak alakítani mindazon, ami már régóta nem egy jövőbeli probléma, hanem mindannyiunk számára égető és igencsak aktuális, addig sajnos a mi mikro szinten történő gesztusaink, inkább csak magunk számára megnyugtatóak. Természetesen ezen törekvések elengedhetetlenek, hiszen az emberek gondolkodásának és gesztusainak megváltozása kötelezni fogja a nagyvállalatokat is arra, hogy alkalmazkodjanak és érdemben foglalkozzanak ezekkel a globális környezeti problémákkal. Tehát akkor mégiscsak visszakanyarodva mondandóm elejéhez, mikro szinten kell elkezdeni.

De mivel tudjuk még inkább befolyásolni, a saját kis törekvéseinken kívül a környezetvédelmi törekvéseket, támogatni a fenntarthatóságot?

A szavazatunkkal és a pénzünkkel.

Alapvetően ez az a két dolog, amely valódi változásokra sarkallhatja a kisvállalatokat, sőt idővel a nagyvállalatokat is!

A Thinkonomy csapata úgy döntött, hogy sok éves tapasztalatának birtokában, teret szeretne adni annak, hogy még jobban megismerjük a környezetvédelmet, még jobban tudatában legyünk mindannak, ami körülöttünk folyik, ezáltal teljesebb képet kapva és tudatosabb döntéseket hozva a fenntarthasógról.


Cikkeink, videóink, illetve jövőbeli kerek asztal beszélgetéseink ezt a témát középpontba helyezve fognak elkészülni.

Hiszen tudjátok, a jövő itt van és sosem lesz vége.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed