Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Nemzetpolitikai Államtitkárság szombat este osztotta meg külhoni fiatal vállalkozók évének tematikus Facebook-oldalán a program nyitókonferenciáján elhangzott előadások anyagait. Körülbelül fél hónapja tudjuk, hogy a program összköltségvetése 750 milló forint, amelyből 525 milliót szán vissza nem térítendő támogatásokra a magyar kormány. A programév ütemezése az alábbiak szerint várható:

  • 2016 tavaszán 14 helyszínen várható vállalkozói készségfejlesztő képzés vállalkozni vágyó fiatalok részére;
  • májusban Magyarországon lesz egy ötletfejlesztő, vállalkozásfejlesztő képzés;
  • őszre várható a külhoni magyar fiatal vállalkozók fórum;
  • továbbá, a szakmai rendezvényeket 2016-ban folyamatosan kiterjesztik a Kárpát-medencére, a pályázatíró képzésektől egészen a méhésztalálkozókig.

A program célja, hogy sok más forintot, lejt, dinárt és eurót is megmozgatva felpörgesse a Kárpát-medence gazdasági életét, így a program a vállalkozói és forrásadatbázisok kiépítésére is összpontosít.  Ahhoz, hogy 3-6 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jusson, az alábbi szempontokat érdemes figyelemre vennie:

Forrás: Potápi Árpád János előadása.Forrás: Potápi Árpád János előadása.

Potápi Árpád János államtitkár legközelebb az RMÜE konferencián számol be a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program lehetőségeiről, így valószínűleg több részletet is megtudhatunk február végén.

Végül, de nem utolsó sorban: a Thinkonomy csapata kiemelten üdvözli, hogy 2016-ban a külhoni fiatal vállalkozókra fordít kiemelt figyelmet a magyar kormány.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed