Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Thinkonomy #thinkolozsvar: minőségi gazdasági és szakmai publikációk – mit jelent ez a 21. században? kerekasztal-beszélgetésén érintőlegesen Ilyés Márton is beszélt arról a Budapest-központú startupról, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az esettanulmány alapú gondolkodást a közgazdaságtan berkeiből átülteti több más oktatási diszciplínára, így például a történelemoktatásra is.

Honlapjuk szerintCase Solvers Magyarország első esettanulmány-megoldó közössége, amely egyetemistákat, oktatókat és pályakezdőket egyaránt összefog.

A magyar közgazdaságtani alap- és mesterképzésben elterjedt esettanulmány versenyek kiírása legtöbbször komplex, rosszul strukturált üzleti problémák, a résztvevők pedig általában csapatban kell hogy cselekvési tervet készítsenek a felvetett problémák megoldására. A szemlélet adaptálásán dolgozik a Case Solvers, legyen szó például történelemről, és így a nándorfehérvári diadalról vagy éppen a mohácsi csatáról.

Az ötlet sikerét jelzi, hogy 2015-ben 81 tréninget tartottak Delhitől Kijevig, több mint 2000 egyetemista számára. Kíváncsian várom, mi lesz ebből a csapatból a következő években!

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed