Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Az RMKT Közgazdász Borklubja októberi borkóstolóján a romániai villamos-energia piacáról, az energiapiac szereplőiről és a piac liberalizációjáról beszélt Török Gergely, az ENSORCE Kft. ügyvezető igazgatója.


Az ENSORCE Kft. a romániai villamosenergia-fogyasztók soraiban olyan eszközbeli és technikai hiányosságokat észlelt, amelyeket tapasztalatainak köszönhetően készen áll kiegészíteni. Az előadáson elhangzottakból kiderült, hogy a fogyasztók, függetlenül attól, hogy kis vagy nagy fogyasztók, viszonylag kevéssé ismerik a piacon szereplő több mint 50 villamosenergia-szolgáltató ajánlatait, valamint a villamosenergia-szolgáltató váltásának előnyeit.

Közgadász borkostoló

Közgazdaságtan és bor

Az ENSORCE Kft. a villamosenergia és földgáz fogyasztókat kívánja támogatni a legkedvezőbb energiaárak elérésében. Ennek érdekében felkeresik a megfelelő villamosenergia-szolgáltatókat, a fogyasztó igényeinek függvényében árajánlatokat kérnek, majd ezeket összevetve piaci előrejelzések és trendek alapján a lehető legkedvezőbb árat alkudják ki ügyfeleik számára. Az áralku lefuttatásához jól felkészült csapat állítja össze a projekt dokumentációját, majd saját fejlesztésű elektronikus alkalmazás segítségével versenyeztetik a villamosenergia-szolgáltatókat.

A lakossági fogyasztók ilyen szintű képviselete a törvényes keret előírásai, a fogyasztók nagy száma és az egyéni fogyasztások kis mennyisége miatt jelenleg még nem prioritás, bár a villamosenergia-szolgáltató váltás lehetősége már számukra is adott.

Az előadást követően a Villa Vinea pincészet borainak kóstolása segített az információ leülepedésén. A pincészet a következő borait mutatta be a kolozsvári érdeklődőknek: Kerner, Sauvignon Blanc, Zweigelt (rosé), Zweigelt (vörös), Fekete Leányka.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed