Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A 2007-2013-as Vidékfejlesztési Program 9,3 milliárdos költségvetéséből körülbelül 6,43 milliárdot fizetett ki a finanszírozó ügynökség a nyertes pályázóknak. A Vidéki Befektetéseket Finanszírozó Ügynökség (románul AFIR) megkapta az Európai Uniótól a keretösszeg 73%-át. Az említett ügynökség célja a Vidékfejlesztési Programra szánt teljes összeg elköltése. Emiatt arra kéri az összes nyertes pályázót, hogy minél hamarabb nyújtsa be a kifizetési kérelmeit.

Kötelező betartani a munkálatok, illetve a beszerzések idő allokációját. Az utolsó kifizetési kérelmet 2015 szeptember 30-ig lehet majd letenni. Az adott intézkedés mind a magánvállalkozókat, mint a polgármesteri hivatalokat érinti.

Sokan bírálják az intézkedést, viszont be kell látni azt, hogy jóhiszemű döntés született, hiszen van idő bőven arra, hogy a kezdeményezettek átütemezzék tevékenységüket. Fontos viszont megjegyezni azt, hogy az a pályázó, aki az említett időpontig nem teszi le az utolsó kifizetési kérelmét, az el nem számolt költségeket teljes mértékben a saját zsebéből kell, hogy állja.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed