Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mi az egészséges élet titka? Hogyan, milyen segítséggel tudok kiegyensúlyozottabban élni? Ezek a kérdések biztosan mindenkiben felmerülnek időközönként, legalábbis olyankor, amikor azt érezzük, hogy csúszik ki az életünk a kezünkből a mindennapos rohanás közben.

A testi egészség mögött a lelki egészség rejlik. Ez a legrövidebb és legsűrítettebb megfogalmazása egy kiegyensúlyozott életnek. A beszélgetésben gyógytornász és jóga-szakértő tapasztalatát hallhattuk, aki bevezetett minket az adott mozgásformák világába. A kettő összehasonlításából kiderült, hogy a gyógytorna a kreativitáson múlik, míg a jóga világa a testi mozgáson alapszik, amelynek a célja a lelki egyensúly.

Az egészséges életmóddal kapcsolatos témakörről mára már mindenhol lehet hallani a médiában. Elcsépeltté vált a téma és nagyon sok ellentmondás alakult ki az idő során arról, hogy ki, hogyan alakítsa ki a saját egészségesnek mondható életmódját. A beszélgetés során egy újabb megközelítésről hallhattunk, ami inkább a harmonikus és kiegyensúlyozott életre ösztönöz. Két mozgásvilágot ismerhettünk meg, amik rendszeres végzése által változást hozhatunk a mindennapjainkba.

Kis-Kalló Zsuzsa elmondása szerint közelebb került a jóga által önmagához. Mindennapos végzése belső békét és harmóniát nyújt számára, amiből bármi nagyon nehezen zökkenti ki a mindennapokban. A mozgás kinyitja az embereket, ezáltal mind a mindennapi életben is bekövetkeznek a változások, mind pedig a saját testünkben is.

Oláh Réka gyógytornász fontosnak tartja ennek a tornának az oktatását, mert ez egy olyan érzésre vezetheti rá az embert, amit csak ezzel a mozgással lehet megtapasztalni. Bárkinek ajánlott a gyógytorna, mert ez egy olyan edzésforma, ami személyre szabott. A gyakorlatok nagyon változatosak- minden a kreativitáson, a fantázián és a páciens képességén múlik.

Mindegy, hogy milyen mozgásról vagy edzésformáról van szó, a lényeg az, hogy egyénenként mindenki kialakítson egy rendszerességet. Fel kell tenni azt a kérdést, hogy mi az, amit elbírok, és szívesen csinálok. Ennek függvényében egy olyan mozgást kell találni, ami kellemes függőséget okoz a mindennapokban, ami által közelebb kerülhetek a lelki és testi egyensúlyhoz. Egy kis elszántság kell és kitartás, hogy megtapasztaljuk, hogy mit is jelent testi és lelki harmóniában élni.

Te melyik mozgásformát választanád?

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed