Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Több mint 40 csoportos pert (ang. – class action lawsuit) szült az „évszázad bokszmérkőzéseként” emlegetett Floyd Mayweather és Manny Pacquiao közötti mérkőzés. A felperesek azzal vádolják a két ökölvívót, ezek promótereit és a mérkőzést közvetítő televíziós csatornákat, hogy félrevezették a nézőközönséget.

Május 2-án került sor az ökölvívás világának két legkiemelkedőbb sportolója közötti megmérettetésre a Las Vegas-i MGM Grand Hotel-ben. A mérkőzést követően a vesztes Manny Pacquiao bejelentette, hogy még a mérkőzés előtt sérülést szenvedett egyik válla.

A rajongók, személyenként akár egy 89,95 dolláros összeget is kifizettek az HBO-nak vagy a Showtime-nak, hogy megnézhessenek egy „igazságos és becsületes mérkőzést két egészséges és sérületlen sportoló között”. Ezért „a felperesek úgy érzik, hogy megfosztották őket attól, amit kifizettek, így anyagilag károsultak”, állította a felperesek egyik ügyvédje.

A mérkőzés, csak ezekből az összegekből színte 400 millió dolláros bevételeket szült. A két ökölvívó egyenként, több mint 100 millió dollárt nyert a mérkőzésen.

fight-hug_3289929k

Forrás

A pereket a felperesek Kaliforniában szeretnék bíróság elé terjeszteni, mivel a mérkőzés előtt Los Angeles-ben kezelték Pacquiao sérüléseit.

A csoportos perbe a következők jelennek meg, mint alperesek: a mérkőzés promótere (Top Rank Inc.), Pacquiao, a tanácsadója Michael Koncz és az edzője Frederick Roach, valamint Mayweather és az ő promótere (Mayweather Promotions LLC). Néhány perben megjelennek alperesként az HBO és Showtime csatornákat működtető cégek is.

Mivel az alperesek képviselői sok más államba kívánják a tárgyalásokat áthelyezni, július 30-án egy külön bírói testület fog arról dönteni, hogy melyik államban fognak folyni a csoportos perbeli tárgyalások.

Forrás: The National Law Journal

Kép forrás

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed