Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brüsszelben tárgyalják meg Románia új vidékfejlesztési programját

A mezőgazdasági minisztérium 2014. március 21-én elküldte az Európai Bizottságnak Románia vidékfejlesztési programját. A program 16 intézkedést tartalmaz, a keretösszeg pedig meghaladja a 8 milliárd eurót.

George Turtoi mezőgazdasági államtitkár kijelentette, hogy Románia megkapta az Európai Bizottság ajánlásait. Ebből kifolyólag október 22-én Brüsszelbe utaznak Románia küldöttei a kifogásolt részek megtárgyalása érdekében. A hivatalnok elmondása szerint megpróbálják megtartani az asztalra fektetett stratégiát és a minisztérium döntési jogát. Várhatóan az év végéig az Európai Bizottság elfogadja Románia új vidékfejlesztési programját, az első pályázatok pedig jövő év januárjában, illetve legkésőbb februárban lesznek meghirdetve.

Eredetileg arról volt szó, hogy a vidékfejlesztési programot szeptember végéig elfogadják. Sem a mezőgazdasági miniszter, sem az államtitkár nem magyarázta meg, hogy a program második feljavított variánsa miért nem elégítette ki a bizottság elvárásait. Nem egyértelmű az sem, hogy mit kifogásolt a programon a Bizottság, illetve miről fognak folytatódni a tárgyalások.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed