Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikai ösztöndíjak erdélyiek számára! – „Make a lot, save a lot, give a lot”

Ha még nem értesültél a hírről, a CTP Transylvania egyesület a Romániai Magyar Közgazdász Társasággal − RMKT partnerségben március 6.-án ismét megszervezi a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány (CÖA) által felkínált amerikai ösztöndíjak interjúsorozatát Kolozsváron.

2014-ben premierként több erdélyi pályakezdő fiatalnak is megadatott a lehetőség, hogy − először Budapest helyett Kolozsváron − találkozzon az ösztöndíjbizottság tagjaival, ezáltal közelebb és elérhetővé téve e nagyszerű lehetőséget az erdélyi közösség számára. Ennek sikere, hogy a napokban repül ki első ösztöndíjasunk, hogy elkezdje MBA tanulmányait az USA-ban!

MBA, MPA, MA és MS típusú képzések közül lehet választani az International Business, Health Services Administration, Administration, Psychology, Communications Management, Organizational Leadership, Special Education és Applied Intelligence területéről. 11 felsőoktatási intézmény többnyire teljesen vagy részben finanszírozott képzésére hirdetünk ösztöndíjakat.

Itt olvashatsz az első ösztöndíjasunk felkészüléséről, előkészületeiről és tapasztalatairól!

Tallózz a több tucat amerikai ösztöndíjból!

 

Kolozsvári interjú időpontja: március 6. (péntek)

Jelentkezési határidő a kolozsvári interjúra: február 25-ig (További infókat a jelenleg meghirdetett ösztöndíjaknál találsz)

A jelentkezéshez a következőket csatold: magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajz, motivációs levél.

A pályázattal kapcsolatos jelentkezéseket a transylvania@ctpinfo.hu címre várjuk.

Fontos tudnivalók: Az amerikai egyetemi helyekre a jelentkezés és felvétel folyamatos, de minél előbb jelentkezel, annál könnyebb felkészülni. A szükséges felkészülési idő 5−12 hónap, melyben benne van a szükséges vizsgák (pl. TOEFL nyelvvizsga) megszerzése, korábbi diplomák amerikai akkreditációja, egyetemi felvétel adminisztrációja és a vízumügyintézés. A kiutazási időpontok minden évben januárban és augusztusban vannak, jelentkezési időponttól függően.

További információk: http://www.ctpinfo.hu/

A CTP Transylvania csapata

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed