Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Átadták a 2014-es Prima Primissima díjait, és amíg Barabási Albert László teljesen megérdemelten kapta a kitüntetést, addig az irodalom kategória eredményét elég keserű szájízzel olvastam.

barabasi

Barabási Albert László Forrás: mta.hu.

A magyar tudomány kategóriájának díjazottja Barabási Albert László fizikus, a Northeastern, a Harvard és a CEU professzora. Legismertebb eredménye talán a preferenciális kapcsolódás hálózatmodell és az ehhez kötődő ismeretterjesztő tevékenységei. Legutóbb is szakított, amikor Kolozsváron tartott előadása megtöltötte az Auditorium Maximumot.

Üröm az örömben, hogy Bodor Ádám sajnos nem kapta meg az irodalom kategória Prima Primissima díját, amire persze rá is cuppant a Népszabadság. Helyette Turczi Istvánt emelték piedesztálra, akitől én nem olvastam semmit, ezért nem is reagálhatok. Bodor természetesen elég alap, azt hiszem nem csak nekem: Sinistra körzet, Verhovina madarai és még sorolhatnám. Szóval ez véleményem szerint ciki és így elég felemásra sikerült az idei Prima Primissima díjátadó. Jövőre remélem Bodor Ádám is díjazott lesz.

200px-Bodor

Bodor Ádám Forrás: Wikipédia.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed