Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mese következik. Mondhatnám, hogy tündérmese, de nem az, mert két egyszerű férfiról szól, és azok megvalósított, immár ölben dédelgetett álmairól.

Szóval: volt egyszer két férfi. Nem volt egymáshoz semmi közük, az életüket teljesen párhuzamosan élték Erdély különböző városaiban. Annak ellenére, hogy nem ismerték egymást, telis-tele voltak közös jellemzőkkel: imádták a sportot, és bármit megtettek volna annak érdekében, hogy elismert sportemberekké váljanak. Az egyik külföldre ment, hogy minél többet tanulhasson. Ennek viszont az volt az ára, hogy a tanulás mellett dolgoznia is kellett. Sokat és nagyon figyelmesen, mert ahhoz, hogy fejlődhessen, folyamatosan be kellett osztania a napjait. De nem bánta meg, mert ma már elismert triatlonista, egy igazi székelyföldi ironman.

 

A másik pedig születése óta sérültként élte a napjait, ugyanis nem fejlődött ki az egyik lába úgy, ahogyan kellett volna. Mégis gyerekkorától kezdve a biciklizés volt az álma. Ahhoz pedig, hogy profi sportolóvá válhasson, folyamatosan a határait feszegette, az egészségével játszott, de ennek ellenére is sikerült neki, mert mára már elismert paralimpikon.

 

Volt ezeknek a férfiaknak egy tündérkeresztanyjuk, a motiváció. Az kísérte őket végig az útjukon, és segítette, amiben csak tudta. Neki köszönhetően a két székelyföldi, nagy álmokat dédelgető férfi ma is boldogan, fitten, másokat segítve él. Ha nem hiszed, járj a végére! Mármint a cikk végére.

 

Mit gondolsz, mi motivál? Először is az, hogy magadnak bizonyíthasd, hogy igenis többre vagy képes. És azáltal, hogy végigviszed ezt a bizonyítási folyamatot, másokat is motiválni fogsz. Nekünk legalábbis ezt mondta Oláh Attila parakerékpáros. És szerencsénkre, nemcsak mondta, hanem bizonyította is, ugyanis felmutatta azokat az értékeket, amelyeket az önmegvalósítás során a környezetében is létrehoztak: például a Kendu Egyesület, amit a párjával együtt alapítottak. Ennek az alapkoncepciója nemcsak a versenyzés, hanem a sérült emberek segítése is.

 

Ugyancsak jótékony célú projekt volt a Balaton körbekerékpározása Keresztes Zsoltért, melynek köszönhetően sikerült annyi pénzt összegyűjteniük, amivel ki tudták pótolni a robotlábra szükséges összeget, így Keresztes Zsolt megkaphatta a robotlábat. Vagy a bringasuli-projekt, ahol gyerekeket tanítanak arra, hogy miként kell kerékpározni forgalomban. Akadálypályákon gyakoroltatják őket, valamint a forgalmi táblákat is megtanítják nekik.

 

Mondtam én, hogy a tündérkeresztanya, a motiváció, annyira a gondjukat viseli, hogy másokon is sokat és jó szívvel tudnak segíteni.


Itt az idő, hogy kibújj a takaród alól, abbahagyd az általános panaszkodást, előkapard a tündérkeresztanyád a szíved legbelső zugából, és hozzákezdj az életedhez. Mert nemcsak élni, hanem megélni is kell azt.

 

Ugyancsak motiváló Deák Zsombor, profi triatlonista, ironman sporttevékenysége is.  Ő ugyanis egyszerre gyakorolja a nyíltvízi úszást, a kerékpározást és a futást. A legrövidebb versenye is egy óránál több időt vesz igénybe. Ő ezt azzal magyarázta, hogy szereti magát szenvedtetni”

 

Hagyok időt, emészd csak meg ezt a gondolatot, aztán válaszolj csendben a következő kérdésemre: te képes vagy felülkerekedni a komfortzónádon? Kilépni a megszokásból, felhagyni a rutinjaiddal, még akkor is, ha az, amit mindezek helyett választottál, nehéz?

 

Hidd el, ez is sikerülhet, ha van hozzá elegendő motivációd.

 

Lépj ki a komfortzónádból, erőltesd meg magad! Fájni fog, nehéz lesz, sokszor a hátad közepére sem kívánod, mégis megédesíti hosszútávon az életed. A profizmusig vezető út rögös és tele van akadállyal. De nyugi, tündérkeresztanyád, a motiváció minden egyes nap meg fog lepni valamivel, ha elindulsz ezen a fejlődési folyamaton. Deák Zsombort és Oláh Attilát is kismilliószor meglepte. Mára pedig elismertté és példamutatóvá tette őket. Rád is ez vár, ha elindulsz.

 

Bereczki Szilvia Tímea

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed