Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Újraindul a #ThinkonomyTalks! A 2019-es évadot Csalár Bencével zártuk, most vele nyitjuk az új évadot!

2019 decemberében Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő volt a Thinkonomy Talks by Blogdíler meghívottja. Azóta eltelt közel három év, mi pedig alig vártuk, hogy újrakezdhessük!  

Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő, egyetemi oktató első könyve a Színfalak mögött – A magyar divat az elmúlt húsz év jelentős hazai divattervezőit és -márkáit mutatta be. A szerző ezúttal korunk divatvilágának legfontosabb témáit: a fenntarthatóságot, az ökotudatosságot járja körül. Mélyreható kutatás, újságcikkek, elemzések, tervezőkkel, szakértőkkel folytatott személyes beszélgetések formálták e könyvet, és persze az egyéni tapasztalatszerzés izgalma.

A könyvbemutató pedig számunkra egy új projekt kezdetét is jelenti, hiszen elindítunk egy fenntarthatóságról szóló projektet, Modern Green Talk címmel, amely az elkövetkezendő évben érdekes beszélgetésekkel, podcastekkel várja majd az érdeklődőket. Ennél aktuálisabb és fontosabb témát keresve se találtunk volna 2022-ben, hiszen a környezetvédelmi problémák számunkra már nem csak a hírekből ismertek, hanem saját bőrünkön is tapasztaljuk nap, mint nap. A fiatal generáció klímaszorongása pedig egyre gyakrabban megjelenő fogalom, amely nem valamiféle hóbortként jelentkezik, hanem reális félelem a bolygónk megmaradása és lehetőleg egészséges megtartása a jövő generációja számára. Az elkövetkezendő évadban kitérünk a különböző iparágakban jelenlevő greenwashing („zöld mosás”) tematikájára, ezen felül a divatiparról is többször szó fog esni, hiszen az egyike a legszennyezőbb iparágaknak. Ezért is fontosnak találtuk, hogy divatiparan otthonosan mozgó meghívottal indítsuk a zöldprojektünket, aki gyakorlati tapasztalatai révén átlátja a teljes divatipar okozta problémákat. 

A könyvbemutató: 2022. október 20-án 19 órától, az Xponential Transylvania irodaházában lesz megszervezve. A rendezvény mindenki számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött: 

https://forms.gle/A9WTMyH4V7xPkpFb7

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!  

A Modern Green Talk projektünk az Európai Unió által létrehozott Erasmus+ projekt keretében jön létre.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed