Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mindenki szereti a trendeket (mint világunkat/társadalmunkat formáló jelenségeket). Ezek alapján öltözködünk, tanulunk, keresünk, építünk karriert, kezdünk bele egy új projektbe vagy akár egy vállalkozásba.

Az utazási irodák válságban vannak. A blogok egyre népszerűbbek, újságot egyre kevesebben olvasnak. Nyugaton már egyre gyakrabban felmerülő kérdés: vegyek-e egyálalán új autót? (hogy miről is beszélek: carsharing, carpooling, ridesharing). Az oktatási rendszer is nagy reform előtt áll. Olyan platformok mint a Skillshare, Udacity, Udemy lehetővé teszik, hogy otthonunkból, kényelmesen bővítsük szaktudásunkat. És még folytathatnám a sort…

Szakembereink, véleményvezéreink szerint két nagyon fontos trend határozza meg jelenleg a mobil- és internet technológia fejlődését. Egyrészt ott van az IoT (Internet of Things – dolgok internete), melynek köszönhetően gyökeresen átalakulhat a mindennapi életünk. Másrészt fontos trend a szinte már mindenhol – okostelefonjainkban, különböző fitneszkütyükben, ruhákban – jelenlévő szenzorok terjedése, melyek lehetővé teszik, hogy a legkülönbözőbb valós idejű adatok elemzésével és az így lehetővé váló testre szabással életünk, munkánk és a szabadidőnk eltöltése, egyszerűbb és hatékonyabb legyen.

Gyere el és tudj meg többet legújabb gazdasági és technológiai trendekről a RIF által szervezett XIV. Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók konferencián, amely március 27-én és 28-án lesz a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának épületében.

A bejegyzés szerzője: Erős Lóránt – RIF elnöke

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed