Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Az RMDSZ kolozsvári városi szervezete felkérte a történelmi magyar egyházakat, hogy jelöljék meg ők az RMDSZ kolozsvári tanácsosi listájának vezetőjét a jövő évi önkormányzati választásokra.

Persze sokan már egy újabb lehetőséget látnak az RMDSZ temetésére. Így például a Főtér.ro is, ahol például Fall Sándor szerint 1. az RMDSZ inkompetens még egy lista összeállítása esetén is; 2. az RMDSZ nem engedne fel mást a listára, ha nem remélne ettől több szavazatot. A második pont, úgy gondolom, hogy egy igen erős következtetés, tényleg.

Amúgy Fall Sándor nem is olyan régen a Néppárt sajtófelelőse volt. Mi több, Soós Sándor Néppárt megyei elnök szerint is bukfenc a történet, mert ilyen alapon a tanárok és a sportolók is állíthatnának jelöltet.
sooska

Azt hiszem, könnyű észrevenni, hogy Horváth Annáék előremenekültek azon vádak elöl, hogy ők nem konzultáltak.  Szerintem az RMDSZ csak jól jöhet ki az egészből, ha megegyezték a színfalak között, hogy bárkit, csak papot ne lehessen így delegálni. Ha például az egyházak Gergely Balázst bedobják, és ő vállalja, akkor a kolozsvári magyar nemeremdéesz továbbra is hiába várja a mindmáig meg nem érkezett tavaszt.

Üröm az örömben, hogy lehetett volna beválallósabb is az RMDSZ: felajánlhatta volna a lista első helyét a civileknek is. Persze, a megyei Néppárt elnök sem akarja az utca hangját, valószínűleg azért, mert velük kicsit nehezebb.

Például a musai-muszáj-nak, az Igen, tessék!-nek vagy akár személyesen Szakinak.

Az lett volna a döfi.

Persze lehet, hogy fel is ajánlották sorjában, csak éppen nem kellett ezek közül senkinek.

 

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed