Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Már a Com’on Kolozsvár szavazatokat gyűjtő szakaszában felfigyeltem arra a projektre, amely közösséget kíván szervezni az erdélyi magyar építőmérnökök köré. Az ötlet simán hozta a befutó helyet, és a MEETing már túl is van két kerekasztal-beszélgetésen és három  KÉMkörön.

A kerekasztal meghívottjai tapasztalt szakemberek – vállalkozók és/vagy egyetemi oktatók – voltak, a témakörök pedig a műemlékvédelemtől a vasbetonszerkezetek hasznosításáig terjedtek. A KÉMkörön pályakezdő mérnökök mutatták be, hogy mivel foglalkoznak naponta nyolc órában. Mindeddig három alkalom volt, amelyek a Farkas utcai református templom felújításáról, egy kísérleti talajstabilizációs módszerről, illetve a magasfeszültségű távvezetékekről szóltak. A következő találkozó az építőipari hibákat járja majd körül.

Azt hiszem, valamennyire releváns azon gondolatom, hogy én a mai napig nem tudom elfogadni, hogy a villamos a Cluj Arenától a színházig minden reggel kb. tizenöt percet megy, mert a szép és új sínekre ráengedték az autókat.

meeting1
KÉMkör, 2015. május 11.

A MEETing Facebook-oldalán található képek alapján sikeresek mind a kerekasztalbeszélgetések, mind pedig az előadások. Laikusként csupán üdvözölni tudom a kezdeményezést. Ha építőmérnök vagy, és még nem hallottál róluk, akkor megtalálod őket itt és itt.

(Címlap: kerekasztal-beszélgetés, 2015. április 20. Képek innen: MEETIng fészbuk oldala.)

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed