Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A Román Kereskedelmi Bank (BCR) és a Transilvania Bank (BT) egyaránt óriásplakátokon hirdeti kolozsvári kötődését a város központjában. A BCR többek közt a Barițiu/Malom utcai épületén hirdeti, hogy a cég a Kolozsvár – Európa Ifjúsági Főváros 2015 rendezvénysorozat hivatalos bankja. Reakcióként a BT pedig a Mihály Vitéz/Széchenyi téri Leul komplexum oldalára függesztette ki, hogy bizony-bizony ők a város hivatalos bankja.

bcr

A Román Kereskedelmi Bank óriásplakátja. A szerző fotója.[/caption] Január közepén a BCR képviselői Emil Boc polgármester és Horváth Anna alpolgármester társaságában jelentették be, hogy beállnak az ifjúsági főváros mögé. A támogatások akkori összértéke néhány tízezer euró körüli volt.  A Transilvania Bank, amely a cégcsoport kolozsvári alapítását és a támogatott rendezvényeket is megemlíti, külön honlapon  hirdeti kampányprojektjét.

Mi több, a BT óriásplakátjainak központi eleme a főtéri Mátyás szoborcsoport, amely ekképpen túllép a magyar és/vagy román emlékmű dilemmáján és így a Cluj-Kolozsvár-Klausenburg-identitás hordozójaként jelenik meg.

Az óriásplakátok alapján nyilvánvaló, hogy nemcsak mi igyekszünk kiválasztani a legjobb ajánlatokkal rendelkező pénzügyi szolgáltatásokat, hanem a bankok is azon vannak, hogy akár érzelmeinkre is hatva, eljuthassanak hozzánk. (megjelent az Igen, tessék havilap júliusi számában)  

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed