Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenntarthatóság, energetika, érdekszervezetek – Thinkonomy Green Talks

Fenntarthatóság, energetika, érdekszervezetek – ezen kulcsszavak köré csoportosultak a Thinkonomy Christmas Talks előadásai 2022 karácsonyán, melyet három év kihagyás után szervezett meg újra a Thinkonomy csapata.

Három előadás, melyek sorát Borbáth Tamás, a Leuveni Katolikus Egyetem doktorandusza és az EnergyVille kutatója kezdte. Előadásában bemutatta az Európai Unió országainak jelenlegi energetikai függősségi rendszereit, majd az energiatermelés diverzifikációjának lehetőségeire tért ki. A villamosenergia zöld forrásokból történő előállításának témakörét élénk érdeklődés és hozzászólások sora követte, hiszen mindannyiunknak vannak tapasztalatai az elmúlt időszak alapján.

Ferencz Júlia előadása a sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Iroda környezetvédelmi oktatási programjairól beszélt. Az effact  programsorozat tudatos vásárlásra, köztük az élelmiszerpazarlás illetve a fölösleges ruhavásárlások problematikájára is felhívja a helyi fiatalok figyelmét.

Végül, de nem utolsó sorban, Labanino Rafael a kelet-közép európai érdekszervezetek kutatásának eredményeiről tartott előadást. Kiemelte, hogy az érdekvédelmi szervezetek nagyon különbözhetnek ezen országokban jogi forma, portfólió és társadalmi beágyazottság szerint is. Az egészségügyi, a felsőoktatás és az energetikai közpolitikai érdekszervezetek vizsgálata során nagy eltéréseket találtak a vizsgált országokban: Magyarországontól egészen Lengyelországig.

Eseményünket informális beszélgetéssel és karácsonyi koccintással zártuk.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed