Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A mobil, táblagép és egyéb hasonló eszközök térhódítása és használati szokása, a tartalom-fogyasztás és igény, az online kommunikációs megoldások és a technológia fejlődése, a közösségi média hatása mind-mind iránymutatóként szolgálhatnak az internetes vállalkozások stratégiának kialakításában:

  • A tartalom-fogyasztás és a döntésekhez szükséges információk begyűjtése több forrásból történik. Lényegében képernyő- és eszközfüggetlen tartalom fogyasztásról beszélhetünk. Mindenki olyan eszközt (okostelefon, táblagép, laptop, okos óra, pc, stb.) használ, ami egy adott időpillanatban számára a legkényelmesebb.
  • A potenciális vásárlók jellemzően több közösségi média oldalon is jelen vannak. Maximális elérés érdekében ki kell választani azokat a csatornákat, ahol a potenciális ügyfélkör megszólítható. A romániai social media oldalak statisztikáit megnézheted itt – Socialbakers.com
  • A testreszabott kapcsolattartás lassan már elvárás. Egyre több cég kezdi bevonni ügyfélkörét a termékeinek és szolgáltatásainak megtervezésébe és törekednek, hogy személyre szabott kapcsolattartásban részesítsék a vásárlókat.

Aki szeretne többet olvasni az elektronikus kereskedelem aktuális trendjeiről, ajánlom figyelmébe az Econsultancy 2014-es jelentését.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed