Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elképzelhető, hogy egyes autómárkák a Nokia sorsára jutnak? Őszintén nem tudom, de talán érezhető egy kis hasonlóság, ha megnézzük, hogy az egykor a világ mobiltelefon piacát uraló Nokia most már sehol nincs. Képzeljük csak el az autópiacot az általunk preferált autómárka nélkül, esetemben a Volkswagennel.

Szerencsénkre a Volkswagen esetében nem kell ettől tartanunk, mert ők már dolgoznak az ügyön, mégpedig elektromos modelljük kifejlesztésén. Már megjelent az e-Up és az e-Golf is. Nem terveztek új karosszériát az e-Golfnak, hanem inkább felhasználták a már meglévőt, ennek okán elektromos autóik nem használhatók a márka népszerűsítésére, mert külső megjelenésre semmiben sem különböznek a már jól ismert karosszériáktól.

i bmw

i BMW Forrás: http://en.wikinoticia.com/

A BMW viszont egy külön almárkát hozott létre, mely az „i” nevet viseli, és tovább próbálja erősíteni szerepét, mert egyes híresztelések szerint tárgyalásokat folytatnak az iparág vezetőjével, a Teslával is. Ellentétben a nyugati autómárkákkal, az ázsiai márkák, legfőképp a Toyota − amelyet a világ legnagyobb autógyártójának tartanak − a hidrogén meghajtás mellett tette le a voksát. De olyanok is akadnak, akik kivárnak, és nem igazán törődnek a jelenlegi új piaci kihívásokkal.

Úgy érzem, a szükség adatott, és az erre való válaszadás csupán az autógyártókon áll vagy bukik. Hosszú távon az elektromos autók állnak nyerésre, de játéknak itt még nincs vége. Az is lehet, hogy az nyeri a versenyt, aki hamarabb ki tudja építeni a töltőállomásait. Itt már nem hidegháborúról beszélünk, hanem a technika és a források csatájáról. Egy biztos, ha már most a bicikli mellett döntünk, akkor azzal óvjuk a környezetet, és kíméljük a pénztárcánkat, elkerüljük a forgalmi dugókat, és még testmozgást is végzünk.

.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed