Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikai ösztöndíjak erdélyiek számára! – „Make a lot, save a lot, give a lot”

A CTP Transylvania egyesület a Romániai Magyar Közgazdász Társasággal (RMKT) partnerségben március 18-án ismét megszervezi a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány (CÖA) által felkínált amerikai ösztöndíjak interjúsorozatát Kolozsváron. 2014-ben premierként adatott meg a lehetőség több erdélyi pályakezdő fiatalnak, hogy − először Budapest helyett Kolozsváron − találkozzon az ösztöndíjbizottság tagjaival, ezáltal közelebb és elérhetővé téve e nagyszerű lehetőséget az erdélyi közösség számára. Az elmúlt 20 évben összesen több mint 200 fiatalnak sikerül az ösztöndíj által az Amerikai Egyesült Államokban tanulni.

MBA, MPA, MA és MS típusú képzések közül lehet választani az International Business, Health Services Administration, Administration, Psychology, Communications Management, Organizational Leadership, Special Education és Applied Intelligence területéről. 11 felsőoktatási intézmény többnyire teljesen vagy részben finanszírozott képzésére hirdetünk ösztöndíjakat.

Itt olvashatsz az első ösztöndíjasunk felkészüléséről, előkészületeiről és tapasztalatairól!

Tallózz a több tucat amerikai ösztöndíjból!

Kolozsvári interjúk időpontja: 2016.március 18. (péntek)

Jelentkezési határidő a kolozsvári interjúra: 2016. március 8. (kedd).

További infókat a jelenleg meghirdetett ösztöndíjaknál találsz.

A jelentkezéshez a következőket csatold: magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajz, motivációs levél.

A pályázattal kapcsolatos jelentkezéseket a transylvania@ctpinfo.hu címre várjuk.

Fontos tudnivalók: az amerikai egyetemi helyekre a jelentkezés és felvétel folyamatos, így minél előbb jelentkezel, annál könnyebb felkészülni. A szükséges felkészülési idő 5−12 hónap, melyben benne van a szükséges vizsgák (pl. TOEFL nyelvvizsga) megszerzése, a korábbi diplomák amerikai akkreditációja, az egyetemi felvételi adminisztrációja és a vízumügyintézés is. A kiutazási időpontok minden évben januárban és augusztusban vannak, jelentkezési időponttól függően.

További információk: ITT.

Szerző: a CTP Transylvania csapata.

Ajánlom másnak is

Írd meg a véleményed